GKH strandtraining 2013 Ouddorp
2 september 2013, 14:46
Filed under: Laatste nieuws
Zaterdag 31 augustus was het eindelijk zover! Lekker zonnetje, stevig briesje en ongeveer 70 karateka’s die stonden te trappelen om aan de strandtraining deel te nemen. Zo ook senior leden van onze eigen karateclub.
Het begon met het opstellen en groeten, gevolgd door een warming up. deze bestond uit een stevige warming-up door het mulle zand, verzorgd door Mark Van Diem Jokyo (Karate school Kenshin). Na de warming up werd de groep gesplitst in een junioren- en een seniorengroep.
De junioren trainden onder leiding van Arno Yarzagaray Shidoin (Karate Moerdijk) en Casper Kraal Shidoin ( Gojukai Middelharnis), lekker aan en in het water. Dat overigens heerlijk warm was, zo’n 20 graden! Ze trainden verschillende karateoefeningen, afgewisseld met speciale karate spelletjes.
De senioren trainden eerst nog even verder in het mulle zand, maar als snel werd dat verwisseld voor het natte zand, waar ze tot de enkels in stonden. Trouwens, die overgang moest door zowel de junioren als de senioren, eerst overbrugd worden door het oversteken van… een strook zwarte modderige drek, waarin men tot halverwege de kuiten in wegzakten… Dag witte pakken, hallo wasmachines! Er kwamen diverse basisoefeningen aan bod, gevolgd door partneroefeningen. Het zand vloog diverse richtingen op, met name naar elkaar… De training bij de senioren werd afgesloten door kata Sanchin, uiteraard tot aan je middel in de zee! Er stond een redelijke golfslag, waardoor niet iedereen even stevig stond… En om het helemaal af te maken: kata Tensho op het strand, in nat pak.
Na de training verzamelde junioren en senioren zich weer om de dag af te sluiten met een heerlijke barbecue. Waar Kyoshi Jan van den Dries, als chef kok het vlees met zeer soepele pols bewegingen stond te bereiden.
Iedereen was er nog vol van en er werd nog lang nagepraat en volop genoten!
Meer foto’s van de strand training staan hier (klik op de link) : GKH Strandtraining 2013
Advertenties
Reacties staat uit voor GKH strandtraining 2013 Ouddorp

Reacties zijn gesloten.