Geslaagden karate examens 13 juni 2012
18 juni 2012, 18:06
Filed under: Laatste nieuws

De examens voor de jeugd en senioren zijn reeds achter de rug. Het spannendst was het voor de nieuwe groep karateka’s (jeugd 5-10 jaar) die voor het eerst examen deden. Zeer geconcentreerd, maar wel heel erg gespannen begon iedereen aan het examen waarin men Kihon (basis stilstaand), Kihon-ido (basis in beweging), Kata (schijngevechten), Kumite vormen en vrije kumite (vechten) moesten laten zien.  Als laatste moest deze groep ook nog een breektest laten uitvoeren om te laten zien hoe zelfverzekerd men wel is. Een dat ging helemaal goed, want iedereen sloeg met gemakt het plankje door. Na 1 uur lang zweten, nadenken en vooral gefocust blijven zat het examen voor de jeugd erop.

Voor de senioren was er gekozen voor een andere opzet. Samen met Karate Moedijk werden de examens afgenomen. Geconcentreerd, maar toch ook gespannen begon iedereen aan het examen wat voor al traditionele werd afgenomen. Er werd begonnen met kihon, als warming up, gevolgd door de Kihon-ido-1 en 2. Daarna moest men verschillende kata’s laten zien gevolgd door de kumite- en bunkai vormen. Als laatste was er het vrije kumite.  Na zo’n 1,5 uur lang zweten, nadenken en vooral gefocust blijven zat het examen voor de Senioren erop.

Na het examen kon de balans opgemaakt worden en dus moesten de karateka’s zich opstellen en nog eenmaal focussen  en in spanning zitten. Toen werd het resultaat bekend gemaakt, “iedereen is geslaagd voor zijn examen”. Alsof er een zware last van de schouders viel werden alle karateka’s zo licht als een veertje en werden de strakke gezichten vrolijk en verscheen de glimlach en het gelach. Onder luidt applaus (bij de jeugd) werden toen de diploma’ s uitgereikt door de dojo instructeur. Die erg  tevreden terug kijkt naar het afgenomen examen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, maar ook iedereen was erg geconcentreerd. Daardoor stegen sommige karateka’s boven zich zelf uit. En dat is ook erg mooi om te zien.

Advertenties
Reacties staat uit voor Geslaagden karate examens 13 juni 2012

Reacties zijn gesloten.