Traditionele Midwintertraining 2012
26 februari 2012, 15:00
Filed under: Laatste nieuws

Op zaterdag 25 februari werd weer de traditionele Midwintertraining gehouden. Een evenement dat onder andere georganiseerd wordt door de Gojukai Karate-do Middelharnis in samen werking met Karate Moerdijk. Met de recente vorstperiode en de sneeuwbuien van de afgelopen periode, waren we voorbereid op het ergste. Toch was de traditionele Midwintertraining 2012 een stralende dag. Met een stralende zon en een helder blauwe lucht, maar wel met een ijzig koude noord westen wind. Zo’n vijftig karateka’s van de Goju kai gingen er deze middag er hard tegen aan. Veel bewegen, en conditionele oefeningen moesten de jeugd en de senior karateka’s warm houden. Traditioneel wordt er op blote voeten getraind, maar voor veel jonge karateka’s was trainen op de blote voeten al een hele grote uitdaging. En voor de senioren was er op het laatste nog een verrassing die mochten de laatste oefeningen nog het water in.

Een Midwintertraining betekende anderhalf uur bikkelen in de buitenlucht. De karateka’s werden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën, welke werden omgedoopt tot de groepen Kraanvogels ( leeftijd 4 t/m 9 jaar), Luipaarden (10 t/m 14 jaar) en Draken (vanaf 15 jaar). Deze drie groepen wisselden elke half uur van onderdeel. Een andere ander onderdeel betekende een andere leraar en een ander soort training. Zo werden er 3 specifiek training gegeven deze middag. Een was training in basis technieken, kracht en reactie op het open veld in de wind, aan het water. Dan was er een training op de bekende “Hill”. Hier werd uithoudingsvermogen, kracht en kata (schijngevechten) getraind en als laatste werden er getraind op Kumite (vechten) in en rond het water. Kortom ontberingen en uitdagingen genoeg die alle jeugd en senior karateka’s deze middag goed doorstonden. En voor de senioren en leraren was er aan het einde dag nog een verrassing. Zij moesten nog een training/demonstratie geven van de traditionele Goju Kai kata’s Sanchin en Tensho. Kata’s waar correcte ademhalingstechniek, houding en uithoudingsvermogen, maar tevens kracht en gevechtsspirit in worden getraind.

Na de training ontving iedere deelnemer een speciale oorkonde en was er erwtensoep, warme chocolademelk en een broodje warme worst om weer op temperatuur te komen. Uit de vele zeer positieve reacties van de ouders en karateka’s kunnen we opmaken dat ook dit jaar het evenement een heel groot succes is geweest.

Advertenties
Reacties staat uit voor Traditionele Midwintertraining 2012

Reacties zijn gesloten.