Nederland in de prijzen bij EK Goju-Kai Karate
25 juli 2011, 20:02
Filed under: Laatste nieuws

Op 2 juli 2011 jl . werden de Europeese Kampioenschappen Goju-Kai Karate gehouden in Tata, Hongarije. Hieraan namen verschillende karateka’s van de Goju Kai  Holland deel. En een van hen was Casper Kraal Shidoïn van Goju kai Middelharnis. Hij zou uitgekomen in de onderdelen Kata (schijngevecht) en het landen team Kumite.   De opkomst en de competitie was groot en helaas was hij snel uitgeschakeld in het onder deel Kata. Door twee grote balans verstoringen verloor hij de partij met 3-2.

Shidoin Casper loopt kata Seipai

Vanaf dat moment kon hij zich volledig gaan concentreren op de team Kumite (gevecht). Het team bestaande uit Shidoïn Arno Yarzagaray (leraar van Karate Moerdijk), Shidoïn Mark de Wit en Shidoïn Casper Kraal (leraar van Goju Kai Middelharnis) hadden de bijnaam “The old guys” gekregen. Dit omdat we al een hele tijd mee draaien in het karate. Toch deden we niet onder voor de nieuwe generatie karateka’s. Er werden leuke, spectaculaire en  goed gecontroleerde wedstrijden gedraaid en daarmee  behaalden we dan toch de finale. Ook in de finale ging het goed, maar was de tegenstander soms net iets sneller of slimmer, waardoor er met een minimaal verschil werd verloren. Er werd dus een mooie 2de plaats behaald.

Goju kai Kumite team Nederland

Shidoïn Casper, Arno en Mark

 Naast deze mooie ervaring en de tweede plaats zijn er nog meer successen  geboekt.

  • 1e plaats             Christiaan Groenewegen  (kumite) , Goshinkan
  • 2e plaats             Jessica Keijzer (kumite) Goshinkan, Simon Baks (kumite) Gojukai Karatedo Emmen
  • 3e plaats             Team Kata Bunkai Kumite Goshinkan-Kenshin, Jessica Keijzer (kata) Goshinkan, Robyn van  der Veen (kumite) Goshinkan, Myron Reulen (kumite) Keishikai.

In iedere geval kunnen we terug kijken op een heel goed verlopen toernooi. En ook zij die niet in de prijzen zijn gevallen zijn net als iedereen zeker weer een ervaring rijker.

Alle Nederlandse prijswinnaars

Na de Europese Kampioenschappen werd gelijk de Europeese Stage gehouden. Vijf dagen lang  traditionele karatetrainingen, onder andere gegeven door Saiko Shihan Goshi Yamaguchi (8ste DAN) uit Japan. Maar ook onze eigen Kyoshi Jan van den Dries (7de DAN) heeft daar les en demonstraties gegeven. We hebben daar weer  enorm veel geleerd en genoeg inspiratie opgedaan voor de lessen in het nieuwe seizoen.

In deze week worden ook de IKGA Europese dan examens afgenomen. Ook hieraan namen  verschillende Nederlanders deel.  De volgende deelnemers zijn geslaagd:

  • Mario Gommel  5de dan Jokyo van Goju Kai Emmen
  • Kees Nieuwenhuizen 4de Jokyo dan van Keishikai
  • Olga van Diem 3de dan Shidoïn  van Kenshin

En naast deze geslaagden werd ook nog eens Erik Bruinhof benoemd tot Shihan Renshi (dit als men minimum 5de DAN is, “master”). We kunnen dus terug kijken naar een zeer goed geslaagde EK karatestage.

Voor volgend jaar is de stage in Tsjechië dus iets om alweer naar uit te kijken.

Advertenties
Reacties staat uit voor Nederland in de prijzen bij EK Goju-Kai Karate

Reacties zijn gesloten.